Historia

Allting började egentligen för många år sedan när Peter Hedlind köpte fastigheten på Heden 1992 för att göra något, men det är först under de senaste två åren vi har haft möjlighet att förverkliga drömmen att ställa i ordning ladan från början av 1800-talet till en plats där kulturintresserade människor kan mötas.

Sven Nilsson på Malmfura.se har lagt ett nytt vackert grangolv på övervåningen, gjort en scen och luckor till fönstren, tagit upp en nödutgång, satt upp en brandtrappa köpt från ESG-maskin, växlat av väggen uppe så att alla ska se bra fram till scenen, gjort en trappa till övervåningen och satt upp stolpar på nedervåningen för att stabilisera golvet. Klas Ljus på Ljusens Elservice har dragit all el och satt upp lampor.

Helena ringde till ”Sök och Finn” med Hasse Persson på Radio Gävleborg och där fick vi tag på de fina blåa bänkarna från 1911 som stått hos Soldatkyrkan i Gävle. Vi har sedan slipat och målat dem.

Vi har tagit fram bomärket för fastigheten med hjälp av Anders Assis på Ljusdalsbygdens museum som nu är det genomstrukna M:et i vår logga som Lena Engman på Millimega har gjort.

Grannen Bertil Olsson och Sven hos Stefan Johanssons Entrepenad har gjort en parkering för cirka 50 bilar som förhoppningsvis räcker till.

Sune Mickelsson och Peter har målat hela ladan, så att den nu ser ut som i fornstora dar. Stolar och bord har köpts in och Helena har inrett allting, så att det nu är precis som vi vill ha det.